Featured Video

Creative Commons License

Vrijdag 19 juli 2013: KWZ BBQ !

KWZ Fotoarchief!

Alle kwz-foto's kan je bekijken via onze fotopagina. Klik op bovenstaande afbeelding voor een rechtstreekse link of... kies meteen de juiste fotoreeks uit via de menubalk bovenaan!

Bekijk de foto's van de Kerstdrink 2012!

Klik op bovenstaande afbeelding voor een rechtstreekse link. En kies daarna gewoon een andere fotoreeks uit via de menubalk bovenaan!

zondag 16 augustus 2009

Mechaegel 2009

Mechaegel is een 7-jaarlijkse stoet die ontstond in Knokke in de jaren 1800. Op 15 augustus worden een 60-tal oude beroepen weer eens van onder het stof gehaald: pastoor, gendarm, vlegelaar, steenkapper- en bakker, ijsventer, slager, straatveger, barbier, zanger, rietvlechter, slotenmaker, gareelmaker, schoolmeester, jager, timmerman, kerkbaljuw, belleman, dokter, kleermaker, schoenlapper, berengeleider, muzikant, clown, scharensliep, bakker, schoorsteenveger, facteur, mollenvanger, fotograaf, misdiernaar, horlogemaker, vlegelaar, melkboer, ...

Wist je trouwens dat men in Knokke niet spreekt van Mechaegel maar van Mahoggel? Maar waar de naam Mechaegel/Mahoggel vandaan komt is echter niet geweten.

Volgens sommige bronnen zou het iets te maken hebben met Sint-Michiel, wiens naamfeest men viert in de periode rond Knokke kermis.
Andere bronnen houden het op magog, een afgeleide van de duivel.
Nog anderen zeggen dat de stoet ontstond door een bende jonge gasten die na Knokke Kermis al hun drinkgeld opgedronken hadden, om de maandag erop verkleed als gekken en armen van deur tot deur gingen bedelen.

Hoe dan ook, Mechaegel is zotte bende die al verkleed en al zingend van café tot café een toer afleggen van om en bij de 21 km, om 's avonds in Knokke verder de ommegang te vieren. En natuurlijk passeerde de stoet in onze eigen Kanaalwijk...

Klik hier en bekijk alle foto's op www.foto.kwz.be !

Klik hier om de foto's te bekijken.
Heb je ook foto's van de Mechaegelstoet in de Kanaalwijk?
Stuur deze dan zeker door naar info@kwz.be !

Meer foto's via www.foto.kwz.be

woensdag 5 augustus 2009

Duizend zonnen ...

De gebouwen en site van onze welgekende Transfo komen in beeld in het dagelijkse zomerprogramma Duizend Zonnen op Eén, rond 19u30.
Zo krijgen we vandaag in de rubriek 'Steengoed' een reportage over avontuurlijke sporten op de Transfosite.
Morgen wordt er dan in de rubriek 'Showtime' een reportage uitgezonden over en met een 8-tal Weense Walskoppels.
Ook benieuwd? Kijk dan zeker vandaag en morgen naar Duizend Zonnen. En wie de uitzending(en) toch gemist heeft, kan die binnenkort gewoon bekijken via KWZ-tv!

Meer info via www.zwevegem.be en 1000zonnen.een.be